top of page

EnergyFarming

Schapenhouderij is een traditionele landbouwpraktijk waarbij schapen worden gefokt voor vlees, wol en andere producten. Dit is jouw wereld, dit is de wereld van Klaas!

Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron die de kracht van de zon gebruikt om elektriciteit lokaal op te wekken, en slim te gebruiken, dit is de wereld van Adriaan en Stefan!

Het is mogelijk om zonne-energie te combineren met jouw schapenhouderij. Met EnergyFarming bundelen Klaas, Adriaan en Stefan hun krachten! Hierdoor kunnen zij jou helpen, door zonnepanelen op jouw land te installeren. Hiermee wek jij energie op, voor jou zelf en jouw omgeving, terwijl jij het land nog steeds kan gebruiken voor de schapenhouderij. Zo wordt jouw bedrijf een duaal bedrijf. Je krijgt pacht voor jouw grond, genereerd jouw eigen energie, en EnergyFarming maakt van jouw bedrijf een Coöperatieve EnergieBoerderij!

Met EnergyFarming helpen wij jou om minder  afhankelijkheid te zijn van niet-hernieuwbare energiebronnen. Je bedrijf wordt zo misschien wel volledig CO2 en Stikstof neutraal. En toch blijf jij gewoon doen wat je altijd al deed, voedsel en andere landbouwproducten te produceren. Maar toch helemaal anders EnergyFarming is echt heel erg leuk!

Zonnepanelen

25 schapenhouders zijn gestart. Schrijf jij je ook in als EnergyFarmer. Ons doel 250 Coöperatieve EnergyFarm's in Nederland

Oogst samen met ons, betaalbare energie voor jouw dorp

"Als de gemeente instemt maak ik samen met EnergyFarming alle kernen in de Bommelerwaard EnergiePositief"

Klaas Van Veen

"Energie armoede past niet in een hechte gemeenschap zoals Gameren, Zuilichem, Aalst of andere kernen in de Bommelerwaard. Met EnergyFarming kan ik hier een verschil in maken"

Adriaan Harthoorn

"Het netwerk in Nederland loopt over. Overall is er file op het net. Door lokale opwek en slimme verdeling. Ontstaat er niet alleen ruimte op het netwerk, ook wordt energie weer betaalbaar voor iedereen. Dat is EnergyFarming"

Stefan Lodeweyckx

bottom of page